Er weer lekker op uit

Kun jij ook niet wachten tot je er weer lekker op uit mag? Wij zijn in ieder geval alvast aan het plannen waar we straks weer naartoe gaan! Hierbij hebben we ons dit keer laten inspireren door ons eerder blog over ayurvedische massages. Want een vakantie om na deze stressvolle periode tot rust te komen, dat kunnen we zeker wel gebruiken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 5 meeste bijzondere sauna’s ter wereld. En als deze coronacrisis nog lang duurt… dan laten we gewoon een buitensauna in de tuin plaatsen!

1. Duitsland: Liquid Room in Berlijn

De eerste unieke sauna waar we echt een keer naartoe willen is de Liquid Room in Berlijn. Dit is een wellness center met verschillende soorten sauna’s. Wat deze plek zo uniek maakt? Er is een bad waar je het zogenaamde ‘floating’ kunt beleven. Dit is een prachtig groot bad met warm water en een zeer hoge concentratie zout. Hierdoor blijf je erg makkelijk drijven. De ervaring wordt helemaal compleet gemaakt door de lichteffecten in verschillende kleuren.

2. Noorwegen: Agora Sauna in Sandhornøya

De Agora Sauna in Noorwegen is de grootste sauna ter wereld. Hij werd in juli 2015 tijdens het SALT-festival geopend. De sauna is te vinden op een afgelegen plek op het strand, dicht bij de poolcirkel. Je kunt straks met al je vrienden naar de sauna, want er passen maar liefst 120 mensen in! Tijdens het ontspannen geniet je bovendien van een prachtig uitzicht op de Noordelijke IJszee, want de volledige voorzijde is gemaakt van glas.

3. Finland: Sauna Gondola in Ylläs

In Finland hoort de sauna echt bij de cultuur. Geen wonder dus dat dit land ook op ons lijstje terug te vinden is. De Finse sauna die we gevonden hebben is echter wel heel bijzonder. Hij namelijk te vinden in een skilift! Je wordt over 2 kilometer afstand helemaal naar het topje van Ylläs gebracht in een skilift cabine. Overdag wordt deze lift gewoon gebruikt om skiërs te vervoeren, maar in de avonden worden de cabines omgetoverd tot sauna’s waarin de temperatuur oploopt tot wel 80 graden.

4. Verenigde Staten: Cadyville Sauna in New York

Gelegen aan een prachtige meer in New York is de Cadyville Sauna te vinden. Deze sauna is volledig tegen een klif opgebouwd. De natuur is helemaal in het interieur verwerkt. De rotsen van deze klif vormen namelijk de muren van de sauna. Om de ‘eenheid met de natuur’ nog eens extra te benadrukken, is de hele sauna bedekt met spiegels. De zonnestralen worden gereflecteerd op de rotsen door een bijzondere waterkolk, die veroorzaakt wordt door een rivier onder de sauna.

5. Frankrijk: Hostellerie La Chenaudière & Spa in Colroy-la-Roche

De laatste sauna waar we echt een keer naartoe willen is toch wel het Hostellerie La Chenaudière & Spa in Frankrijk. Dit wellness center is midden in de bossen en bergen van Frankrijk gelegen, en is naast een spa ook een hotel. Het beschikt over meer dan 2000m2 aan spa, met onder andere 4 sauna’s, 3 zwembaden en hamam. Elke suite heeft bovendien een lift met een hottub en panoramisch uitzicht op de prachtige omgeving.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *