Edelstenen kopen op vakantie

In het buitenland zijn vaak stalletjes te vinden met de mooiste edelstenen. De plaatselijke handelaren proberen deze vooral te verkopen aan toeristen. Zij laten zich maar wat graag verleiden om de mooie stenen tegen een zacht prijsje mee te nemen. Zo hebben ze met deze souvenir een mooi aandenken aan de vakantie. Althans, dat denken ze. Bij thuiskomst komen veel mensen erachter dat de edelstenen die ze op vakantie gekocht hebben, net zijn. Ze zijn opgelicht. Wilt u dit voorkomen? Lees dan hier waar u op kunt letten bij edelstenen kopen in het buitenland.

Vermijd bakken met edelstenen

Vaak vindt u bij verkooppunten op straat een grote bak met edelstenen. Hier liggen verschillende stenen door elkaar. Voor een vaste prijs kunt u iedere steen kiezen die u wilt. Loop dergelijke bakken snel voorbij, want u kunt er vanuit gaan dat dit geen echte edelstenen zijn, maar stenen van glas. Ze hebben geen enkele waarde.

Echte en neppe stenen door elkaar

Heeft u bij een juwelier een mooie edelsteen uitgekozen als souvenir? En weet u zeker dat het exemplaar dat u gezien heeft echt is? Houd de steen dan goed in de gaten. Het gebeurt vaak dat juweliers in het buitenland een echte edelsteen laten zien aan toeristen, maar vervolgens een namaak exemplaar inpakken. Controleer altijd of de steen die u in handen krijgt echt is voordat u afrekent.

Juwelier als tussenstop

Neemt u een taxi in het buitenland? Laat u dan nooit afzetten bij een juwelier, omdat de chauffeur daar toevallig een tussenstop moet maken. Vaak komt u dan namelijk uit bij een verlaten winkel waar u door de verkoper gedwongen wordt om iets te kopen. De edelstenen die u daar vindt, zijn sowieso gestolen of nep.

Veilig edelstenen kopen

Wilt u 100% zeker weten dat u echte edelstenen heeft? Dan kunt u deze toch het beste kopen wanneer u weer terug bent van vakantie. Bij deze Nederlandse winkel kunt u bijvoorbeeld echte edelstenen kopen.

Heeft u wel eens te maken gehad met oplichters toen u souvenirs wilde kopen op vakantie? Wij zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Deel het gerust via het contactformulier.

Categorie├źn: Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *