Ontdek de Italiaanse truffel

Hier op Pabo vertellen we uiteraard graag over vakanties. Vakanties inspireren veel mensen tot het ontdekken van plaatselijke gewoonten op het gebied van eten en drinken. Zo zijn truffels één van die grote culinaire natuurlijke verrassingen die we vooral kennen uit Frankrijk. Maar wist je dat Italiaanse truffels ook niet te versmaden zijn? En het leuke is dat je er niet voor naar Italië hoeft. Je koopt ze eenvoudig online in Nederland en je hebt deze delicatesse de volgende dag al in huis.

Italiaanse keuken

Italianen zijn niet vies van een lekker truffeltje. In de Italiaanse keuken zal de truffel niet snel ontbreken. Ze gebruiken deze zeldzaam lekkere delicatesse dan ook in veel gerechten. Ben jij ook liefhebber van de Italiaanse keuken en dol op de smaak van truffel? Koop ze dan eenvoudig online en geniet in alle seizoenen van je favoriete vakantieland.

Wat is truffel?

De truffel is een zwam, of een vrucht van schimmels, die diep onder de grond groeit op de wortels van de eik, de beuk en de hazelaar. Truffels kun je niet kweken. Ze verspreiden zich op natuurlijke wijze met sporen. De scherpe geur van truffel trekt varkens en honden aan om zich te laten opgraven en zo hun sporen te verspreiden. Truffelboeren zoeken tussen de bomen door met speciaal getrainde honden naar truffels. Het oogsten van truffels is een lastig klusje, wat daarmee ook meteen de wat hogere prijs van truffels verklaart.

Italiaanse truffel

In Molise, een goed bewaard truffelgebied tussen Rome en Napels, vind men veel truffels met een uniek aroma die een feestje zijn voor de smaakpapillen. Hoe smaken ze dan? Stel je de muskusachtige geur voor van een gloednieuw leren jasje, voeg wat knoflook toe, en verzacht alles in een berg boter, verrijkt met een paddenstoelachtige geur. De verschillende truffelsoorten hebben elk een aantal geurmoleculen die variëren per stadium in hun leven; van vlezig en stoffig tot heerlijk romig. De smaak van de truffel is altijd uniek en ongeëvenaard. Koop je Italiaanse truffelproducten nu bij een online delicatessenshop en geniet!

Heb jij ook culinaire reistips voor ons? Wil je ons dat laten weten? Wij zien je bericht graag tegemoet via het contactformulier op deze website.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *