Caravan naar de sloop brengen

We hebben het vaak genoeg gehad over de voorbereidingen die u moet treffen voordat u op vakantie gaat. Echter zijn er ook nog verschillende zaken waar u achteraf rekening mee moet houden. Is uw caravan bijvoorbeeld helemaal kapot, en kunt u hem niet meer gebruiken of doorverkopen? Dan moet u weten wat u er verder nog mee kunt doen. Mag u de caravan gewoon naar een autosloperij in Amsterdam brengen? Wij gingen op onderzoek uit om erachter te komen wat u kunt doen met uw kapotte caravan.

De werkzaamheden van een autosloperij

Wanneer u een auto naar de sloperij brengt, halen de specialisten het voertuig helemaal uit elkaar. Alle onderdelen die wel nog gewoon werken, worden gerecycled. Ze kunnen namelijk doorverkocht worden, om vervolgens in andere voertuigen hun taak weer te verrichten. Wat er verder nog overblijft van de auto wordt verwerkt, en ten slotte verkocht als oud ijzer.

Neemt een autosloperij een caravan aan?

Sommige sloperijen zijn zeer kieskeurig. Zo zijn er sloperijen die zich specialiseren in Japanse merken, terwijl andere zich enkel bezighouden met Europese auto’s. Met uw oude caravan zal dus zeker niet elke autosloperij blij zijn. Een caravan bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, die bovendien anders zijn dan die van een auto. Het uit elkaar halen van de caravan kan dus een flinke taak zijn. Wilt u toch van uw caravan af? Wij raden u aan om vooraf contact op te nemen met een adviseur die wellicht uw caravan op kan kopen.

Het contact met een specialist

Er zijn specialisten die u vooraf al advies geven over onder andere het slopen van uw caravan. U neemt online contact op, en via het formulier op de site laat u de specificaties van de caravan achter. Hierbij kunt u onder andere denken aan het merk en de schade aan het voertuig. Vervolgens doen zij een eerlijk bod voor de caravan. Dit alles binnen 24 uur! Bovendien kan het goed zijn dat ze dezelfde dag nog de caravan komen halen om hem naar een geschikte autosloperij in Amsterdam te brengen.

Categorieën: Vervoer

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *